Wekelijks Woord


Te goed om waar te zijn


Het is zo’n gewoon en alledaags woord geworden in ons taalgebruik, dat onze hersenen de tijd niet meer nemen om de inhoud ervan te begrijpen. Dus als we lezen dat God goed is, gebeurt er in onze ziel niet wat er zou moeten gebeuren. 

Artikel

Verwacht dat de Bijbel je van streek zal maken

Onze sterfelijke, feilbare wijsheid onderwerpen aan Gods oneindige, onfeilbare wijsheid is geen pijnloos proces. Soms kan het net zoveel pijn doen als het terugzetten van een bot.


Aanbevolen


Boek

Twaalf buitengewone vrouwen van John MacArthur

“Deze vrouwen waren niet ondergeschikt in Zijn plan, integendeel, zij maakten er daadwerkelijk deel van uit”

Album

Hymns Medley van Anthem Lights

‘Anthem Lights’ brengt op dit album een serie klassieke hymnes meerstemmig en in medley vorm ten gehore, origineel en vrolijk!

Artikel

Haalbare voornemens voor 2020

Elk jaar opnieuw blijkt het ook ontzettend lastig om voornemens waar te maken. Om dit jaar niet in dezelfde val te lopen wil ik je twee voornemens adviseren die je wel kunt volhouden. Dit zijn handvatten om meer met God te leven, Zijn stem beter te leren verstaan en daadwerkelijk een levensveranderende impuls aan je leven te geven.


Artikel

Geklaag, gejammer en veel gekerm: de duisternis rondom Kerst

De eerste Kerst zou voor Bethlehem uitlopen op in duister gehulde bloederige hopeloosheid. Heb je deze adventsperiode al stilgestaan bij de duistere achtergrond van het kerstverhaal?


Artikel

Een andere komst naar deze wereld

Doordat God Zijn Zoon gegeven heeft mogen we uitkijken naar de dag wanneer Christus weer naar de aarde zal komen. Niet als baby in een kribbe, maar als een Koning die zal regeren.


Preek

Christelijke advent stopt niet bij Kerst

Er zit een groot verschil tussen de eerste advent, en advent van nu. Christelijke advent stopt niet bij Kerst, maar kijkt door die eerst kerst, en door pasen heen, naar de wederkomst van de Heere Jezus.