Wekelijks Woord


Preek, nodig uit en bedank


Ons bestaan in deze gebroken wereld hoeft niet vol te zijn van schrik, angst, of paniek. We kunnen voorspoedig zijn in geloof, kalmte, en vertrouwen. Hoe, praktisch? Hier zijn 3 stappen die je dagelijks kunt nemen.

Artikel

Leer ons bidden: Gods glorie in gebed

Het is een focus waar Bijbelse gebeden helemaal vol mee staan, maar toch vaak in onze persoonlijke en in openbare gebeden in de kerk of op Bijbelstudies, dreigt te ontbreken. Het is een focus op Gods glorie.


Artikel

Het Evangelie verandert mensen

Jezus zegt niet: “Vraag Mij in je hart”, maar: “Bekeert u, want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen” (Matt. 4:17). Het Evangelie van Jezus Christus is meer dan een beslissingsmoment met garantie op eeuwig leven!


Aanbevolen


Boek

Wandelen door geloof van Jon Bloom

In dit boek neemt Jon Bloom je mee langs verschillende personen die een ontmoeting met Jezus hebben gehad. Daaruit haalt hij prachtige en praktische lessen die ons helpen te wandelen door geloof.

Album

Discovery van Rivers and Robots

Op dit album laten Rivers & Robots je als het ware de vele eigenschappen van onze God (opnieuw) ontdekken, begeleidt door hun bekende ontspannen en opgewekte muziek.

Artikel

Kanye West op de weg naar Damascus?

Plot twist: afgelopen week belijdt Kanye openlijk Jezus als Heer. Zijn nieuwe album ‘Jezus is Koning’ (Jesus is King) is gewijd aan zijn onlangs gevonden geloof – en het staat nu al bovenaan de hitlijsten. Wat moeten we van dit alles maken?


Artikel

God heeft geen proefabonnement

God is niet van de proefabonnementen. Het Evangelie is niet dat Jezus ons redt voor een korte proefperiode om te kijken of Hij het wel ziet zitten. Als je een kind van God bent, dan heeft Jezus zichzelf permanent aan jou verbonden door zijn dood aan het kruis.


Artikel

Emoties zijn een meetinstrument, geen leider

Het patroon van jouw emoties laat jou zien waar jij je hoop op hebt gesteld, omdat ze opgaan in wat jij gelooft en waardeert – en hoeveel.


Artikel

5 Woorden vs. 5 Leugens

Ik denk dat de zeven woorden: “Heel de Schrift is door God ingegeven” ons helpen om te vechten tegen de leugens die we soms geloven over de Bijbel. Ik wil er 5 bekijken.