Wekelijks Woord


Wat je moet weten over lijden


Je komt nooit met lege handen naar je lijden. Wat je denkt over jezelf, leven, God, en anderen zal beïnvloeden hoe je omgaat met en reageert op de moeilijkheden die op je weg komen.

Artikel

Niet veilig, maar goed: de mannen die wij nodig hebben

Toen ik de lange rij van godvrezende mannen bekeek vroeg ik mij echt af hoeveel oude heiligen zich oncomfortabel zouden voelen met de vervrouwelijking, niet alleen in onze samenleving maar ook in onze kerken.


Artikel

Hij zei tegen de vrouw die zijn broer heeft vermoord: ‘Ik vergeef je.’ ‘Ik hou van je.’ ‘Geef je leven aan Christus.’

"Als je werkelijk spijt hebt, ik spreek voor mezelf, ik vergeef je, en ik weet dat je naar God kan gaan en Hem kunt vragen, en Hij zal je vergeven."


Aanbevolen


Boek

Wandelen door geloof van Jon Bloom

In dit boek neemt Jon Bloom je mee langs verschillende personen die een ontmoeting met Jezus hebben gehad. Daaruit haalt hij prachtige en praktische lessen die ons helpen te wandelen door geloof.

Album

Discovery van Rivers and Robots

Op dit album laten Rivers & Robots je als het ware de vele eigenschappen van onze God (opnieuw) ontdekken, begeleidt door hun bekende ontspannen en opgewekte muziek.

Preek

Toegewijd aan Christus

Teveel Christenen houden van een goede preek en mooie aanbidding maar blijven consumeren. Laat deze preek je dan aanmoedigen om toegewijd aan Christus te leven!


Artikel

Neem jezelf serieus

Ik denk dat we leren van de koningen om ons eigen hart serieus te nemen, op de proef te stellen en alles wat er in ons is voor de troon van God te brengen in gebed en Hem te vragen ons te beschermen tegen afdwalen. 


Artikel

Zonden in perspectief

Ja, er is vergeving van zonden. Nee, de consequentie is nog niet definitief. Je kunt voor Jezus kiezen en vergeven worden. Zeker. Maar gebruik de hemel en de hel in de strijd met de zonden, om zo toe te groeien naar God.


Artikel

Satan zal jou niet alleen laten

Als gelovigen weten wij dat Satan bestaat, maar velen van ons stappen nog steeds in zijn subtiele val door hem te negeren en te hopen dat hij ons alleen zal laten.