Artikel

Zijn we eerlijk over schaamte?

Een bekend jongerenplatform interviewde mij over het onderwerp schaamte; het item werd afgewezen. De afwijzing van mijn verhaal vind ik tekenend voor hoe onze generatie kijkt naar een onderwerp als schaamte.


Artikel

Het einde van de samenzang

In veel kerkdiensten van evangelische gemeenten is er tegenwoordig geen sprake meer van muzikale begeleiding. Er is meer sprake van muzikale overheersing.


UitgelichtIk stel mij de Heere voortdurend voor ogen; omdat Hij aan mijn rechterhand is, wankel ik niet.

Psalm 16:8

Aanbevolen


Boek

Een Groninger pastorie in de storm van J.A. Ader-Appels

Een ontroerende en boeiende geschiedenis van mensen die vanuit Jezus Christus’ opdracht om je naaste lief te hebben als jezelf tegen de mening en angst van de menigte in durfden te gaan.

Album

Kerst door Godgericht.nl (Playlist)

Het is bijna Kerst! En wij bij Godgericht.nl houden wel van goede kerstnummers. Jij ook? Misschien is onze Kerst playlist wat voor jou!

Artikel

Lijden maakt gelijkvormig aan Christus

Lijden onder christenen is geen oordeel van God maar een bevestiging dat zij in Hem zijn. God gebruikt menselijke omstandigheden als middel om ons te corrigeren en op de smalle weg te houden.


Artikel

Waarschuwing: Kerst komt eraan!

De adventstijd is een strijd tussen twee verhalen geworden – het ene verleidelijk en aantrekkelijk, maar fundamenteel onwaar; en het andere diep vernederend, maar wat iedereen overal nodig heeft.


Artikel

Goede werken

Als jij denkt heilig te kunnen leven zonder voortdurende gemeenschapsoefening met Christus, dan bedrieg je jezelf. Wil jij heilig zijn, dan moet je dicht bij Jezus leven.


Artikel

Redenen om te stoppen met zondigen

Wat mag onze houding zijn tegenover het stoppen met zondigen? Hoe zorgen we dat we dit op een goede manier doen?