Wekelijks Woord


Iedereen lijdt


Het Christelijke geloof ontkent nooit de realiteit van het lijden. Integendeel, het Woord van God moedigt ons aan om met schokkende eerlijkheid met ons lijden om te gaan. 

Artikel

God bestuurt

We zijn te beklagen als het toeval iets te maken had met de gebeurtenissen van ons leven. Wij zouden net zo zijn als de arme zeelieden die zonder kaart of zonder roer aan de ongenade van de golven in een onveilig vaartuig worden blootgesteld.


Artikel

Belijd elkaar de zonden

We mogen weer leren hoeveel zegen er voortkomt uit schuldbelijdenis. Dat leidt tot verzoening met God en met elkaar. 


Godgericht.nl jongerenconferentie
Conferentie media spoedig beschikbaar!

Aanbevolen


Boek

Wandelen door geloof van Jon Bloom

In dit boek neemt Jon Bloom je mee langs verschillende personen die een ontmoeting met Jezus hebben gehad. Daaruit haalt hij prachtige en praktische lessen die ons helpen te wandelen door geloof.

Album

Pilgrim van Marcus Young

Op dit album reis je mee met Marcus Young op zijn zoektocht naar echte vrijheid en verlossing van zijn beladen ziel op weg naar de Eeuwige Hoop.

Preek

Dienen in vertrouwen op Christus

In deel 1 geeft Leander Janse een inleiding op de brief aan de Filippenzen en spreekt hij over het eerste gedeelte. Daar behandelt hij de vraag: wat is het bewijs dat God in jouw leven werkt?


Artikel

Only God can judge me?

Wanneer we dit vers verkeerd begrijpen betekent dit dat we verkeerd begrijpen hoe we elkaar lief moeten hebben. Het is dus belangrijk dat we de vraag stellen: wat bedoelt Jezus als Hij tegen ons zegt niet te oordelen?


Preek

Volkomen vreugde (deel 2)

Broeder Ezinga spreekt over het leven door de Geest en de ultieme vreugde die daar uit voort stroomt. Mis jij echte en diepe vreugde? Maak dan tijd voor deze praktische maar ook snijdende boodschap!


Artikel

De hel ter discussie

De discussie over de eeuwige straf in de hel is al jaren een hot topic in de christelijke wereld. Iemand denkt misschien: is het nodig hier zoveel aandacht aan te besteden? Ik vind van wel, omdat het hier gaat om de kern van het Evangelie.