Artikel

Oorlog met God

Liefhebbers van de wereld houden geen rekening met wat Gods Woord zegt. Toch zullen ze wel aan de hand van Gods Woord geoordeeld worden.


Artikel

De strijd van een christen

Het is een hardnekkige strijd, die een christen moet strijden. Het is een levenslange oorlog, een verzet, dat al onze krachten zal opeisen als wij willen overwinnen.


UitgelichtIk stel mij de Heere voortdurend voor ogen; omdat Hij aan mijn rechterhand is, wankel ik niet.

Psalm 16:8

Aanbevolen


Boek

De Christenreis van John Bunyan

In ‘De Christenreis’ ga je mee op weg met een christen door het leven naar de Eeuwige Heerlijkheid. Een echte klassieker die je gelezen moet hebben!

Album

I’ll Be the Branches van Chris Renzema

Het album gaat over onze wortels, dat wij bij de Here God horen en onze vrede en hoop in Hem vinden en niet op weg kunnen gaan zonder Hem.

Preek

Christus heeft overwonnen!

Waar haal jij jouw kracht vandaan om jouw zonden te overwinnen? Vecht jij jouw eigen strijd of heeft Jezus die al voor jou gestreden?


Artikel

Eerbaarheid voor mannen: hoe dan?

Of het nu om kleding gaat of gedrag, ook mannen behoren een eerbaar leven te leiden. Hoe beïnvloedt een verkeerd beeld van eerbaarheid jongens en hoe kan dat anders?


Artikel

Lijden maakt afhankelijk

Lijden maakt ons bewust van onze kwetsbaarheid en zwakte. Zonder moeilijkheden zouden wij snel naast onze schoenen lopen en God niet nodig hebben.


Artikel

Alleen ga je het niet redden

Vriendschap is de moeite waard en we zouden er meer tijd in moeten steken. Drew Hunter geeft vijf redenen waarom jij goede vrienden nodig hebt.