Beste christen, wanneer een pandemie toeslaat, is het onze tijd.

Beste christen,

Ik gok dat je een beetje gespannen bent.

De situatie rondom het Coronavirus lijkt met de dag te verergeren.

Ja, mensen zijn over het algemeen nog goed gestemd – ze doen zelfs nog lichtzinnig over de hele situatie (denk aan de grapjes over het WC-papier dat opraakt door het #hamsteren). Toch beginnen we ons, door het toenemende aantal schappen dat leegraakt in de supermarkt, langzaam wat meer zorgen te maken.

En dus vragen we ons af: hoe erg gaat deze crisis worden? Gaat onze samenleving gezamenlijk optrekken, en er samen doorheen komen? Of is het paniek-hamsteren een teken van wat nog komen gaat?

Zullen we het moedige medische personeel blijven prijzen? Of houdt het ziekenhuispersoneel het op een gegeven moment voor gezien, als de crisis te heftig wordt, zoals in de Matt Damon-film Contagion?

Hoe erg zal deze crisis zijn?

De waarheid is, we weten het niet zeker.

En dus, als samenleving, voelen we ons steeds angstiger worden. Angst voor onze geliefden. Angst voor onszelf. Het is een tijd van angst.

Maar wat er ook gebeurt, beste christen, weet dit: dit is onze tijd. God heeft ons opgewekt voor tijden als deze. Het is geen toeval dat jij hier bent.

Dit is onze tijd om niet alleen aan onszelf te denken, maar aan onze naasten. Velen van hen zijn angstig, en zullen dat alleen maar meer worden, naar mate het virus zich verspreidt.

Dit is onze tijd om het Woord van Leven omhoog te houden voor de mensen om ons heen – en hoop te geven aan hen die bang zijn en zich afvragen wat er staat te gebeuren.

Dit is onze tijd om op God te vertrouwen, wat de toekomst ook brengen mag. Want, anders dan onze seculiere naasten, weten wij waar onze hoop ligt. Wij weten waar onze zekerheid ligt. Wij weten waar onze toekomst ligt.

Het ligt bij Degene die onze ziekte heeft overwonnen: Hij Die de melaatsen aanraakte en genas met één woord. Het ligt bij Degene Die de dood overwon – Hij Die tegen Lazarus zei: ‘Kom naar buiten!’ Het ligt bij Degene Die de dood versloeg – niet voor een tijdje – maar voor eeuwig.

Het ligt bij Degene Die zal komen om deze wereld tot leven te wekken, samen met de lichamen van allen die op Hem vertrouwen.

Laten we dus niet bang zijn. Laten we ons niet overgeven aan paniek.
In plaats daarvan, laten we de mensen om ons heen, die bang zijn, dienen.

Als deze pandemie ons land bereikt in al haar razernij, laten we dan klaarstaan om onze energie, tijd, en onszelf te geven om hen te dienen die Hem nog niet kennen.

Laten we klaarstaan om Zijn liefde te delen, en Zijn Evangelie van Leven.

Dit is onze tijd.
Laten we het goed gebruiken.

Bron: The Gospel Coalition Australia