Alleen Jezus kan mij heel maken

Wat ik voor mijzelf kan zeggen, wat voor mij hielp, is dat de leiders van mijn kerk mijn aangetrokken zijn tot hetzelfde geslacht niet afzonderden van mijn totale persoon. Wat ik bedoel is dat ze keken: hoe kunnen we haar helpen op een evangelie-gefocuste manier dat het totaalplaatje in acht neemt. Het was namelijk niet dat ik alleen worstelde met lesbische gevoelens. Ik worstelde ook met haat, bitterheid, luiheid, gulzigheid, gebrek aan rentmeesterschap en trots. Er was veel aan de hand dat veel dieper ging dan enkel mijn seksualiteit.

We moeten bereid zijn om hen simpelweg aan Jezus voor te stellen en hen te laten zien dat hun identiteit, in zijn volledigheid, verzoend moet worden met de Vader.

Ik begon te zien dat alles in mij Jezus nodig had, en dat alles in mij heel moest worden. Dat alles in mij discipelschap nodig had en moest groeien. Ik denk dat dit is wat mij hielp. Het maakt je toch wel nederig tot het punt dat je zegt: “Man, ik ben behoorlijk verziekt”. Want het is niet alleen dit ene kleine stukje van mij, het is alles in mij. Maar ik ben in staat om naar Jezus te kruipen, wetende dat alleen Hij mij kan herstellen, alleen Hij kan mij heel maken.

Dus voor leiders in de kerk: we moeten mensen zo leiden dat ze zien dat er meer aan de hand is dan alleen hun seksualiteit. We moeten bereid zijn om hen simpelweg aan Jezus voor te stellen en hen te laten zien dat hun identiteit, in zijn volledigheid, verzoend moet worden met de Vader.

Worstel jij met dit onderwerp? Neem een kijkje op Hart van Homo’s.